Declaratia 205 pentru anul 2013 – aplicatia pentru generarea acesteia publicata Răspunde


anaf 3In data de 14.01.2013 pe site-ul ANAF a fost publicata aplicatia de generarea (PDF inteligent 2013) a “Declaratiei informative 205 – privind impozitul retinut la sursa si castigurile/pierderile realizate pe beneficiari de venit”, declaratie  valabila in anul 2013 pentru declararea veniturilor realizate incepand cu anul 2012. Va reamintim ca prin OPANAF nr. 1913/2012 (OPANAF nr. 1913 / 2012) pentru modificarea OPANAF nr. 52/2012 a fost aprobat modelul si continutul formularului 205. Declaratia se completeaza si se depune de catre :

  • platitorii de venituri care au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe veniturile cu regim de retinere la sursa a impozitului conform Titlului III/ Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare;
  • intermediari, societatile de administrare a investitiilor in cazul rascumpararii de titluri de participare la fondurile deschise de investitii sau alti platitori de venit, dupa caz, pentru castigurile/pierderile realizate de persoane fizice, aferente tranzactiilor cu titluri de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise.

Ceea ce este cel mai important aspect legat de acest formular este faptul ca, incepand de anul acesta, formularul va inlocui fisele fiscale, angajatorii avand obligatia completarii si depunerii formularului 205 pana in data de 28 februarie 2013, inclusiv. In cazul sediilor secundare inregistrate de platitorii de impozit pe veniturile din salarii, declaratia corespunzatoare sediilor secundare se depune de catre contribuabilul care le-a infiintat, pe codul de inregistrare fiscala al acestuia, la organul fiscal in a carui evidenta fiscala este inregistrat contribuabilul.

Puteti descarca pdf -ul editabil al Declaratiei 205 de la urmatoarea adresa ( folositi Internet Explorer)  : http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/205.html.

Lasă un răspuns

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s